Scensverige  

Scendatabasen

Scendatabasen drivs av Scensverige.

Hem
Kontakt
Länkar
Om Scendatabasen

Scendatabasen
samarbetar med
nummer.se

Länkar

Svensk Teaterunion - Svenska ITI

Svensk Teaterunion - Svenska ITI är en mötesplats för den svenska scenkonsten samt ett forum för utbyte och kontakt över gränserna. Som medlemsorganisation verkar teaterunionen för att främja den svenska scenkonstens utveckling och utöka se internationella relationerna genom samarbete och idéutbyte samt genom att sprida kunskap och information inom scenkonsten. Teaterunionen är svensk medlem i Internationella Teaterinstitutet, ITI, med centra i ett hundratal länder.

Dramadirekt

DramaDirekt drivs av Sveriges Dramatikerförbund med stöd från Statens Kulturråd, Svenska Akademien och teatrar som är anslutna till Svensk Scenkonst. Den utgör Sveriges största samling av digital dramatik.

nummer.se

Nummer.se är en oberoende nyhetstidning om scenkonst som uppdateras alla vardagar. Antalet unika besökare uppgår till cirka 22 000 per månad under högsäsong och antalet prenumeranter på nyhetsbrevet som vi skickar ut varje vecka är cirka 17 000. Nummers fokus ligger på recensioner, notiser och intervjuer, men vi satsar också mycket på interaktivitet med våra läsare som exempelvis kan debattera scenkonst med oss och varandra i ett diskussionsforum och sätta egna betyg på de föreställningar vi recenserar.

Statens Kulturråd

Statens kulturråd, eller Kulturrådet, är en statlig myndighet under Kulturdepartementet. Kulturrådets övergripande uppdrag är att förverkliga de nationella kulturpolitiska mål som regering och riksdag beslutar om.

Svensk Scenkonst

Svensk Scenkonst representerar drygt 100 av Sveriges företag och organisationer inom scenkultur. Dansteatrar, musikteatrar, scener med klassisk talteater, scener med experimentell repertoar, länsmusik, statliga som privata estrader och symfoniorkestrar ingår bland våra medlemmar. De anslutna företagen och organisationerna har cirka 6000 personer anställda.

Teaterförbundet

Teaterförbundet är ett fackförbund inom scen- och mediebranschen. Medlemmarna är yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom svensk teater, film, radio, TV och bio. Förbundet organiserar både löntagare och egenföretagare.

Svenska Musikerförbundet

Svenska musikerförbundet är ett fackförbund för professionella musiker.

Sveriges Dramatikerförbund

Sveriges Dramatikerförbund (SDF) har som ändamål att tillvarata svenska dramatiska författares och översättares ekonomiska och ideella intressen.

SAMI

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Vi gör detta utan eget vinstintresse och har över 26 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en skivinspelning. Artister och musiker som får ersättning från oss när deras musik spelats offentligt.

STIM

Stim, Svenska tonsättares internationella musikbyrå, är en upphovsrättslig intresseorganisation för musikskaparna och deras musikförlag. För deras räkning förvaltar och upplåter Stim rättigheter till musik och text.

SYMF, Sveriges Yrkesmusikerförbund

SYMF organiserar yrkesverksamma musiker och sångare. Sveriges Yrkesmusikerförbund är idag drivande när det gäller såväl arbets- som upphovsrätt på musikområdet. Vi finns representerade inom organisationer som SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation), KLYS (Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsorganisation) och FIM (Internationella musikerfederationen) samt NMU (Nordisk musikerunion).

Scenarkivet.se

Scenarkivet är ett samarbetsprojekt mellan de fria scenerna Atalante i Göteborg, Moderna Dansteatern i Stockholm och Dansstationen i Malmö. Syftet är att i en sökbar databas dokumentera den unika verksamhet som under tjugo år har bedrivits vid dessa scener och som idag utgör en väsentlig del av det scenkonstnärliga arvet i Sverige.[

Statens Musikverk Teatersamlingar

Statens musikverk ska främja ett varierat musikaliskt utbud präglat av konstnärlig förnyelse och hög kvalitet. Myndigheten ska också bevara, främja och tillgängliggöra teaterns, dansens och musikens kulturarv. Här finns en repertardatabas att söka i för äldre verk bakåt i tiden och som kompletterar Scendatabasens dokumentation som startade 2006.

Statistik från Scendatabasen 2013

Här är den samlade statistiken från scendatabasen för år 2013.

 

Bilden
Angels in America del 1: Millennium
Av: Tony Kushner
Regi: Farnaz Arbabi
Fotograf: Jenny Baumgartner
Kalendarium
«november 2019»
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678